Кримінал

На Прилуччині спіймали шкільного крадія

Оперативники кримінальної поліції Прилуцького відділу поліції затримали крадія, який обкрадав школи та розважальні заклади міста.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Частина викраденого вилучена.

Повідомлення про крадіжки з закладів освіти почали надходити до Прилуцького відділу поліції ще місяців зо два тому. Пізніше з’явилися повідомлення й про обкрадені таким способом розважальні заклади та заклади торгівлі.

Заявники повідомляли, що невідомий злодій проникав усередину шляхом віджиму пластикового вікна та забирав лише оргтехніку: комп’ютери, ноутбуки, телевізори, DVD та мобільні телефони.

Кримінальна поліція Прилук розпочала роботу зі встановлення особи зловмисника. Через два місяці кропіткої роботи оперативникам вдалося вийти на слід злодія та затримати його.

Зловмисником виявився 22-річний місцевий житель, який раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки.

У ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання підозрюваного більша частина викрадених речей була вилучена та долучена до кримінального провадження як речові докази.

За всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Підозрюваний заарештований та поміщений до ізолятора тимчасового тримання Прилуцького відділу поліції. Поліція перевіряє зловмисника на причетність до інших аналогічних злочинів.

Досудове розслідування триває.

Ще статті по темі

Back to top button