Кримінал

Неповнолітні дівчата займались шахрайством через мережу Інтернет

Прокурорами відділу ювенальної юстиції прокуратури області забезпечено підтримання обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно двох неповнолітніх дівчат, які через мережу Інтернет реалізовували неіснуючий товар.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

У судовому засіданні прокурором доведено, що неповнолітні розміщували на сайті «Olx.ua» та на вигаданих сторінках користувачів в соціальній мережі «ВКонтакте» оголошення про продаж товарів, яких не мали в наявності з обов’язковою передоплатою на картковий рахунок. Дівчата надавали потерпілим детальну характеристику про якість товару, чим вводили в оману та викликали хибну впевненість у його придбанні. Перераховані кошти витрачали на власні потреби.

Вироком Деснянського районного суду в жовтні 2017 року неповнолітніх визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб) та призначено покарання у виді позбавлення волі одній з них строком на 1 рік, іншій – 6 місяців.

Враховуючи неповнолітній вік осіб та інші пом’якшуючі покарання обставини, судом до обвинувачених застосовано звільнення від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.

Неповнолітніх за їх клопотанням судом звільнено від відбування покарання на підставі Закону України «Про амністію у 2016 році».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button