Кримінал

Неповнолітні «осідлали» чужу Волгу (Фото)

У 47-річного чернігівця невідомі викрали авто «ГАЗ-24», яке він залишив 13 грудня поблизу будинку по вулиці Горького.

Про це ЧEline повідомили в секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

У ході відпрацювання Чернігова та проведення комплексу оперативно-розшукових заходів поліцейські виявили викрадений автомобіль у дворі багатоповерхівки в мікрорайоні «Шерстянка». Машина була замкнена.

Під час опитування жителів мікрорайону для встановлення свідків та очевидців кримінального правопорушення оперативники з’ясували, що на цьому авто напередодні їздили двоє неповнолітніх.

Аби затримати зловмисників, правоохоронці почали стежити за автомобілем. Через добу до машини підійшли двоє підлітків, які ключем відчинили дверцята.

Під час спроби покататися у викраденому автомобілі зловмисники були затримані та доставлені до відділу поліції. Затриманими виявилися неповнолітні 2000 і 2001 року народження, жителі Чернігівського району. Поліцейські в присутності батьків опитали хлопців, ті зізналися у скоєному та розповіли оперативникам, що хотіли лише покататися на машині.

За фактом викрадення відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом) —

карається штрафом від 1 000 до 1 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button