Кримінал

Неповнолітнього чернігівця засудили до 12 років за подвійне вбивство

Прокурорами відділу ювенальної юстиції прокуратури області забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно жителя м. Чернігова, який будучи неповнолітнім, восени 2013 року з хуліганських мотивів вчинив вбивство жінки.

Про це ЧЕline повідомили у у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Завдяки виваженому, обґрунтованому та послідовному наданні суду державними обвинувачами беззаперечних доказів, вину особи у вчиненні інкримінованого злочину доведено в повному обсязі.

Як встановлено, в жовтні 2013 року 17-річний хлопець зайшов до квартири одного з будинків на вул. Пухова в м. Чернігові, де проживала одинока жінка похилого віку, яка мала психічні розлади здоров’я та без будь-якої причини цеглою наніс потерпілій не менше трьох ударів по голові.

Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень жінка померла на місці події.

На час розгляду справи в суді обвинувачений вже відбував покарання за вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова від 05.09.2014, яким його засуджено за умисні вбивства 2 людей у м. Чернігові та розбійні напади на жителів міста та вироком Деснянського районного суду м. Чернігова від 05.06.2015 за розбої.

Ухвалюючи рішення, суд першої інстанції погодився із принциповою позицією прокурора щодо призначення максимальної міри покарання за сукупністю вчинених злочинів.

Вироком Деснянського районного суду у березні 2017 року  неповнолітнього визнано винним в умисному вбивстві  з хуліганських мотивів (п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України) та призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі.

У зв’язку з тим, що вказаний злочин було вчинено до постановлення попередніх вироків, за сукупністю злочинів йому призначено максимально можливий розмір покарання для неповнолітніх – 15 років позбавлення волі.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button