Кримінал

Нічний жарт: у Чернігові «розважались» сп’янілі молодики

13 січня близько першої ночі на лінію «102» зателефонував чоловік і повідомив, що двоє невідомих намагаються потрапити до нього в квартиру, вибивають двері, погрожують йому ножем і нібито мають вогнепальну зброю.

За вказаною адресою негайно виїхало кілька екіпажів патрульної поліції.

Прибувши на місце, правоохоронці звернули увагу на двох чоловіків біля будинку. Громадяни мали зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння, голосно сміялися та зухвало поводилися. З’ясувалося, що саме один із цих чоловіків телефонував до поліції.

Сама ж історія розгорталася таким чином: двоє друзів відпочивали, вживали алкоголь, спілкувалися, проте за деякий час занудьгували й вирішили розважитися. Один із них зателефонував на лінію «102» і повідомив про невідомих, які вибивають двері.

Насправді ж дверей ніхто не вибивав і нікому не погрожував. Усю цю історію з усмішкою друзі самі розповіли патрульним. Чоловіки не вважали, що зробили щось протизаконне.

Поліцейські пояснили громадянам, що їхні дії підпадають під ознаки фальшивого виклику, а це – адміністративне правопорушення. Патрульні склали на «жартівника» адміністративний протокол за ст. 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення – завідомо неправдивий виклик спеціальних служб.

Ще статті по темі

Back to top button