Кримінал

Носівська школа не отримала обладнання через нахабні апетити посадовців

У Носівці Чернігівської області для будівництва школи посадовці мали придбати обладнання, натомість вони вдалися до банальної крадіжки, підробивши документи.

Вони хотіли вкрасти 1,4 мільйона гривень, натомість отримали підозру про вчинення злочину.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Посадовець підробив документи, що свідчили про начебто передачу бюджетних коштів, його подільник сфальшував документ про їх отримання. Насправді ж гроші були банально вкрадені, а обладнання для будівництва ніхто не закупив.

Факт розтрати коштів колишнім керівником бюджетної установи вдалося виявити слідчим управлінням ГУНП у Чернігівській області спільно з працівниками управління захисту економіки в Чернігівській області. Досудове розслідування тривало під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області.

Докази, зібрані під час розслідування, дали можливість правоохоронцям оголосити колишньому директору державної установи та технічному директору київської приватної фірми підозри у вчиненні ними кримінальних правопорушень.

Зокрема йдеться про ч. 1 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – службове підроблення та розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

Санкції цих статей передбачають, відповідно, штраф до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Розтрата коштів карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування кримінального провадження триває.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button