Кримінал

Новинки кінематографа транслювали на нелегальному порталі

Піратські фільми на власному інтернет-ресурсі глядачам презентував чернігівець.

«Горе-бізнесмен» створив аж два інтернет-портали, всі їх повністю забезпечував сучасними новинками та хітами кінематографу. Усе в нього складалося, ось тільки про власників аудіовізуальних творів він намагався не згадувати й не укладати договори з правовласниками.

Порушувати закон йому вдавалося недовго. Працівники чернігівського Управління боротьби з кіберзлочинністю провели оперативно-профілактичну операцію «Пірати» та виявили зловмисника. Водночас наші працівники супроводжували кримінальне правопорушення, внесене до ЄРДР за ознаками ч. 1 ст. 176 КК України. Адже на цю незаконно розповсюджену продукцію права мають компанії Twentieth Century Fox Film Corporation (FOX), Universal City Studios LLLP (Universal). Про це йдеться в заяві заступника голови Української антипіратської асоціації Михайлова Ігоря Анатолійовича.

У ході досудового розслідування вдалося з’ясувати адресу чернігівського так званого пірата. Ще встановили, що серверне обладнання, на якому хоститься цей інтернет-портал, знаходиться за місцем мешкання чернігівця.

7 жовтня працівники відділу протидії кіберзлочинам у Чернігівській області Київського УКП ДКП НП України провели санкціонований обшук за адресою зловмисника. Там виявили і вилучили комп’ютерну техніку та серверне обладнання, налаштоване для надання послуг хостингу. А саме на вилученому обладнанні знаходились два інтернет-портали, за допомогою яких відбувались піратські трансляції відомих фільмів.

Ці ресурси заблокували, вилучене обладнання направили на експертизу.

Ще статті по темі

Back to top button