Кримінал

Новорічний переполох: на Чернігівщині вирубують ялинки та сосни (Фото)

Напередодні Новорічних і Різдвяних свят поліція вживає заходів, спрямованих на охорону та збереження використання хвойних насаджень, контроль за дотриманням чинного законодавства під час заготівлі, перевезення та реалізації новорічних ялинок.

Про це ЧEline повідомили в секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

14 грудня в рамках відпрацювання міста Сновська працівники відділу безпеки дорожнього руху зупинили вантажний автомобіль «MAN» із напівпричепом.

23-річний водій із Волинської області повідомив правоохоронцям, що перевозить новорічну сосну в кількості 670 штук. Надана для перевірки товарно-транспортна накладна не була нумерована і містила явні ознаки підроблення. Наразі автомобіль поставлений на штраф майданчик Сновського відділення поліції.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду).

Загалом тільки від початку грудня працівниками поліції, які відповідають за безпеку дорожнього руху, виявлено 8 фактів перевезення новорічних ялинок із сумнівними документами. За всіма фактами триває перевірка територіальними органами поліції. На вирішення своєї долі чекають близько 2 000 новорічних красунь.

Ще статті по темі

Back to top button