Кримінал

П’яного наркомана затримали під час невдалої спроби втечі на мопеді (Фото)

У Чернігові екіпаж патрульної поліції 27 листопада близько п’ятої вечора отримав інформацію, що вулицею Князя Чорного в бік центру міста рухається мопед, водій якого може бути в стані алкогольного сп’яніння.

Правоохоронці помітили мопед на одному з перехресть і вирішили зупинити його, проте водій проігнорував вимогу інспектора патрульної поліції і продовжив рух, намагаючись втекти. Та далеко заїхати втікачеві не вдалося, приблизно за два десятки метрів чоловік втратив рівновагу і впав із мопеда.

Патрульні допомогли піднятися водію, який ледь тримався на ногах. Від нього відчувався різкий запах алкоголю. Але чоловік категорично заперечував, що вживав алкоголь, від проходження медичного огляду на стан сп’яніння він відмовився.

У присутності двох свідків поліцейські склали на водія адміністративні протоколи за ст. 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння), ст. 122-2 (невиконання водіями вимог про зупинку) Кодексу України про Адміністративні правопорушення.

Також з’ясувалося, що громадянин не має водійського посвідчення, тож патрульні склали ще й протокол за ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом).

Проте виявилося, що це не єдине правопорушення водія. Під час поверхневого огляду правоохоронці виявили у нього паперовий пакунок, розгорнувши який, побачили подрібнену речовину зеленого кольору рослинного походження. На місце події була викликана слідчо-оперативна група.

Ще статті по темі

Back to top button