Кримінал

Плантація коноплі росла на дачі чернігівця для відлякування шкідників

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення близько 200 стебел конопель на дачній ділянці 67-річного жителя Чернігова.

Господар переконував правоохоронців, що таким чином відлякував комах та птахів від власного урожаю.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Інформація про те, що на дачній ділянці чернігівця, яка розташована в приміському селі, росте не лише садовина та городина, але й рослини схожі на коноплі, надійшла до поліції ще наприкінці липня.

Дане повідомлення було зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань та відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України(посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

В ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено власника цієї дачної ділянки та отримано санкцію на обшук.

Коли правоохоронці зайшли на територію дачі 67-річного чернігівця, то виявили цілу плантацію конопель. Частина рослин росла на занедбаному та недобудованому фундаменті, частина – поміж городніх культур, але всі вони були доглянуті і сягали двох метрів заввишки. Верхівки деяких з них були зрізані.

Власник ділянки пояснив, що вирощував рослини для відлякування шкідників: комах, птахів та гризунів від своєї городини.

Весь урожай конопель поліцейськими вилучений та направлений на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України триває. Санкція цієї статті передбачає покарання від штрафу у п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян аж до обмеження волі на строк до трьох років.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Нету в этой грёбаной стране ни свободы, ни права частной собственности, никуя! Картошку запретите растить

Back to top button