Кримінал

Поліцейські Чернігівщини затримали злочинців-гастролерів (Фото)

Учора у Мені поліцейські оперативно вийшли на слід двох чоловіків, які вчинили розбійний напад на магазин, після чого виїхали до іншого населеного пункту. Розкрити злочин правоохоронцям допомогли «розумні» камери, встановлені у містах і на трасах Чернігівської області в рамках проекту «Мережа Безпеки».

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

29 червня двоє чоловіків зайшли в менський магазин-вагончик, але покупки в їх плани не входили. Один із них неочікувано почав розмахувати ножем та вимагати, щоб продавчиня віддала йому всі гроші. Налякана жінка слухняно виконала вказівку незнайомця, але той ще вирішив прихопити із собою її мобільний телефон.

Потім чоловік змусив жінку зайти в підсобку, прикрив двері та разом зі спільником вони сіли в машину і вирушили геть. Налякана продавчиня вибігла на вулицю та звернулася до перехожих із проханням подзвонити в поліцію. Саме тут і знадобилася «Мережа Безпеки», адже жінка запам’ятала колір та марку автомобіля.

Правоохоронці одразу скористалися архівними записами «Мережі Безпеки» і виявили, що таке авто дійсно знаходилося в цей час біля магазину. Можливості «розумних» камер дозволили поліцейським встановити номерний знак автомобіля, на якому пересувалися розбійники. Цей номер було внесено в базу розшукуваного автотранспорту, після чого поліція оголосила на території області план «Перехват».

Система відеокамер відстежила, що автівка розбійників вирушила в бік Сосниці, а от уже в Новгород-Сіверському легковик затримали поліцейські. Однак у ньому перебував лише таксист, який підвозив чоловіків — як встановила поліція, своїх знайомих. Натомість самі розбійники виявили бажання ще заїхати на рандеву до Чернігова.

В процесі подальшого оперативного відпрацювання отриманої інформації правоохоронці встановили, де варто очікувати на появу розшукуваних. На зворотньому шляху з обласного центру поліція й затримала гастролерів. У них було вилучено мобільний телефон продавчині та частину викрадених грошей.

Поліцейські також встановили, що один із чоловіків раніше неодноразово мав проблеми із законом та перебував у місцях позбавлення волі.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Наразі поліція перевіряє підозрюваних на причетність до скоєння інших злочинів. Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button