Кримінал

Поліція затримала серійного наркомана-крадія

Поліцейські відділу кримінальної поліції Чернігівського відділу поліції затримали 30-річного чоловіка, на рахунку якого більше десятка скоєних злочинів, в тому числі одне пограбування та численні крадіжки камер зовнішнього спостереження.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Протягом останнього часу до чергової частини Чернігівського відділу поліції почали надходити заяви про крадіжки камер зовнішнього спостереження. Невідомий зловмисник виламував камери таким чином, що не потрапляв у поле огляду об’єктива — він або прикривався капюшоном куртки чи рукавом, або підходив до камер збоку.

В ході проведення розшукових заходів оперативники отримали інформацію, що до крадіжок причетний 30-річний раніше судимий житель Чернігова, який постійно вживає наркотичні засоби. Цей чоловік має дві судимості за скоєння різноманітних злочинів.

Поліцейські відділу кримінальної поліції Чернігівського відділу поліції встановили його місцезнаходження і доставили до поліцейського відділку. В ході подальшої перевірки правоохоронцями було встановлено, що на рахунку доставленого ще з пів десятка крадіжок з автомобілів і навіть одне пограбування.

Усе викрадене він продавав на ринку, а гроші витрачав на наркотики.

За всіма фактами крадіжок відкрито кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище), що карається позбавленням волі строком від 3 до 6 років. За пограбування максимальна відповідальність складає позбавлення волі строком до чотирьох років.

Триває досудове розслідування і встановлюється місцезнаходження викрадених речей.

Ще статті по темі

Back to top button