Кримінал

Понад 200 мільйонів правоохоронці вилучили у міжрегіональному конвертаційному центрі (Фото)

Прокуратурою області спільно з співробітниками податкової міліції  Головного  управління  Державної фіскальної служби у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом фіктивного підприємництва (ч. 1 ст. 205 КК України) та ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України) викрито незаконну діяльність міжрегіонального конвертаційного центру.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Як встановлено слідством, для прикриття незаконної діяльності, яка полягала у формуванні податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки Чернігівської та Київської областей, учасники центру  використовували понад 20 транзитно-конвертаційних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб.

Процесуальними керівниками спільно із слідчими проведено понад 20 санкціонованих обшуків за місцем проживання осіб, причетних до діяльності «конвертаційного центру», в офісних приміщеннях та транспортних засобах. За результатами виявлено та вилучено печатки підприємств з ознаками фіктивності, магнітні носії інформації, комп’ютерна техніка, фінансово-господарські документи, чорнові записи, готівкові кошти в сумі 8,2 млн грн,  0,8 кг золота.

Крім того, на виконання ухвал слідчого судді накладено арешти на 1,7 млн грн, що перебували на банківських рахунках фіктивних підприємств та зупинено видаткові операції.

Наразі розслідування триває, проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення кола осіб причетних до злочину, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих збитків.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button