Кримінал

Правоохоронці радять чернігівцям відмовитись від покупок за передоплатою

Поліція реєструє чергові факти шахрайств, скоєних винахідливими зловмисниками через Інтернет-мережу.

Правоохоронці наполегливо радять покупцям відмовитися від практики оплати товару передоплатою.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

По допомогу до поліції звернувся житель Чернігова, який повідомив про факт шахрайства з боку запорізьких комерсантів.

Потерпілий планував купити у товариства з обмеженою відповідальністю із Запоріжжя шифер. Зваживши на те, що має справу з комерційним підприємством, а не приватною особою, чоловік перерахував на рахунок 12 тисяч гривень.

Йшов час, але клієнт так і не отримав замовлений товар. Почекавши ще кілька днів і не отримавши шиферу, громадянин звернувся до поліції.

Аналогічний випадок стався і з жителем Прилуцького району, який на сайті Інтернет-оголошень знайшов інформацію про продаж купівлю трактора МТЗ-82 й вирішив його придбати.

Покупець перерахував продавцеві на рахунок 14700 гривень, але трактор так і не отримав, а після отримання грошей той просто перестав виходити на зв’язок.

У Новгород-Сіверському районі до пенсіонерки зателефонував шахрай, представившись працівником служби безпеки банку. Голос попередив жінку, що необхідно змінити пін-код карткового рахунку, в противному разі він буде заблокований. Повіривши шахраєві, пенсіонерка слухняно назвала зловмиснику всі реквізити свого рахунку. В результаті з картки було знято 8900 гривень.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button