Кримінал

Продуктові магазини Козелеччини обкрадали раніше судимі місцеві мешканці

Поліцейські Козелецького відділення Ніжинського відділу поліції ГУНП у ході спланованих оперативно-розшукових заходів встановили особи зловмисників, які систематично обкрадали місцеві магазини.

Про це ЧEline повідомили в секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Від початку літа до Козелецького відділення поліції почали надходити повідомлення про крадіжки з магазинів. Їх локалізація свідчила про те, що зловмисники проживають десь поряд з об’єктами злочину. Останнє повідомлення про крадіжку з магазину в с. Волевачі надійшло до чергової частини Козелецького відділення минулої суботи.

Власник торгової точки повідомив, що зловмисники, шляхом пошкодження метало пластикових вікон, двічі, з інтервалом у дві доби, проникали до приміщення його магазину, звідки викрадали товарно-матеріальні цінності, (горілчані, тютюнові вироби, продукти харчування) та грошові кошти в сумі понад 25 000 гривень.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що крадіжку скоїли двоє раніше неодноразово судимих мешканців району, один із яких – житель Волевачів, а інший – з сусіднього села Бабарики. У обох підозрюваних солідний стаж перебування у місцях позбавлення волі за майнові злочини (крадіжки, пограбування).

За місцем мешкання обох підозрюваних були виявлені рештки спиртного та продуктів, зниклих із магазину.

Наразі відкрито два кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Також, крім цього, доведено їхню причетність до п’яти крадіжок на території району. Частину викраденого вилучено. Проводиться перевірка на причетність підозрюваних до інших подібних злочинів на території району.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button