Кримінал

Ревізори викрили податкову аферу

Управлінням аудиту ГУ ДФС у Чернігівській області викрито факт завищення підприємством витрат, зазначених у декларації з податку на прибуток.

Про це ЧЕline повідомили у ДФС Чернігівської області.

Між  підприємством «Б» та фізичною особою-підприємцем було укладено договір надання (посередницьких) аутсортингових послуг. На підтвердження отриманих послуг підприємство «Б» надало лише договір, акти наданих послуг і платіжні доручення на часткову оплату за отримані послуги від підприємця.

У ході документальної позапланової виїзної перевірки виявлено порушення Податкового кодексу України, Закону України «Про бухгалтерський облік та звітність в Україні» та Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку. Встановлено, що акти наданих послуг не відповідають визначенню первинних документів для цілей ведення податкового (бухгалтерського) обліку.

Водночас у ході кримінального провадження були отримані додаткові докази відсутності змісту та фактичних обсягів отриманих від фізичної особи-підприємця (посередницьких) аутсортингових послуг.

Підприємство «Б» шляхом включення до витрат сум отриманих послуг, які фактично не надавались фізичною особою-підприємцем, діяло виключно з метою мінімізації податкових зобов’язань щодо податку на прибуток підприємства.

За результатами перевірки підприємству «Б» донараховано податку на прибуток на загальну суму 925,8 тис. гривень.

Ще статті по темі

Back to top button