Кримінал

Розірваний паспорт, штори в олії та викрадені гроші: на Чернігівщині колишній клієнт помстився адвокату

Кримінальна поліція Менського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області затримала на Сумщині молодика, підозрюваного у крадіжці грошей у адвоката.

До чергової частини Менського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області надійшло повідомлення від жителя Менського району, що невідомий зловмисник, пошкодивши вікно його будинку, вчинив крадіжку грошей та матеріальних цінностей.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили, що з помешкання викрадено золоті вироби, 3000 гривень, 9000 доларів США та речі домашнього вжитку.

Про ретельно спланований характер злочину свідчило те, що крадій завбачливо одягнув рукавички. Зловмисник вчинив у будинку неймовірний безлад. Він розірвав паспорт дружини потерпілого, облив штори будинку олією, розбив екран плазмового телевізора та увімкнув чотири конфорки газової плити та газову духовку.

Через те, що потерпілий є адвокатом, в першу чергу поліція почала активно перевіряти його колишніх клієнтів.

Під час подвірних обходів та спілкування з можливими свідками злочину кримінальна поліція встановила, що в день крадіжки сусіди бачили біля садиби потерпілого мотоцикл з двома молодиками.

Оперативники вийшли на власника транспортного засобу. Той розповів, що напередодні крадіжки йому зателефонував громадянин, який нині відбуває покарання в місцях позбавлення волі, та попросив підвезти його знайомого до господарства адвоката для консультацій.

Нічого не запідозривши, юнак виконав прохання і відвіз пасажира до будинку захисника та навіть посигналив господарю. Натомість пасажир сказав, що адвоката вдома зараз немає і він буде чекати хазяїна біля господарства. А на ранок наступного дня власник мотоцикла дізнався про крадіжку.

В подальшому поліцейські дуже швидко вирахували та затримали підозрюваного у крадіжці грошей та цінностей. Ним виявився раніше засуджений житель Конотопського району Сумщини, який раніше відбував покарання в колонії разом із колишнім підзахисним потерпілого адвоката.

Там, у колонії, і виникла думка обікрасти захисника. Після того, як парубок був умовно-достроково звільнений з місць позбавлення волі, злочинний задум було реалізовано.

Молодику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена у великих розмірах) та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Триває досудове розслідування, вживаються заходи для встановлення місця перебування викраденого майна та кваліфікації дій подільників.

Ще статті по темі

Back to top button