Кримінал

Шахрай видурив у бізнесмена 670 тисяч гривень

Поліцейські Носівського відділення ГУНП в Чернігівській області розшукують посердника-шахрая, який отримав від підприємця, який купив насіння соняшнику, кошти, але продавцю їх не передав.

27 грудня по допомогу до поліції звернувся бізнесмен. Він повідомив, що цього дня в Носівці Чернігівської області невідома особа шахрайським шляхом заволоділа його 670 тисячами гривень.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Правоохоронці відновили перебіг подій і встановили досить цікаву оборудку, яку придумав шахрай.

На одному з Інтернет-ресурсів підприємство розмістило оголошення про купівлю насіння соняшника. В цей же час агропідприємство з Носівського району – про реалізацію такого насіння.

Спритний шахрай представився посередником і одному підприємцю запропонував продати насіння, а іншому – купити його. Сторони погодилися на цю угоду.

У результаті фермерське господарство наперед поставило 91 тонну насіння покупцю, той розрахувався із посередником-шахраєм і віддав йому готівкою 670 тисяч гривень. Лиходій отримані кошти продавцю не передав, а зник разом з ними.

Зараз поліція проводить оперативно-розшукові заходи щодо встановлення та затримання шахрая та його спільників.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) — карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button