Кримінал

Шахраї не сплять: старий добрий «розвод» чернігівців (Фото)

Чернігівці продовжують потрапляти в пастки шахраїв. Водночас останні не зволікають і вигадують нові, щоразу хитромудріші методи видурювання грошей у довірливих містян.

Один із таких способів – смс на телефон про заблокування банківської картки. Схема проста як двері. Стурбований отримувач смс передзвонює на один із вказаних номерів, а з мобільного рахунка списують десятки гривень.

20158315_826685477504270_714598177_n

«У мене є картка зазначеного в повідомленні банку, зараз більшість отримує пенсію на неї. А тому я навіть не задумуючись перетелефонувала. Звісно, зі мною ніхто не спілкувався на іншому кінці дрота, але з рахунку списало 50 гривень, як за хвилину розмови!» – бідкається Жанна Крупнікова, пенсіонерка.

 

У поліції зазначають: із заявами про шахрайства чернігівці звертаються до них мало не щодня.

«Зі 100% поширених шахрайств, до 30% – це схеми з банківськими картками, 40% – продаж товару через інтернет, коли людина вносить передплату, а потім не отримує ні товару, ні грошей, решта – телефонні дзвінки про те, що родичі потрапили в біду, і терміново треба перераховувати гроші. Відсоток розкриття таких злочинів не дуже високий, особливо тяжко працювати з банківськими установами, все це доволі повільно відбувається. Доводиться розплутувати довгі ланцюжки перерахувань грошей із картки на картку, часто кінці знаходимо вже в Донецькій чи Луганській областях», – зазначає Наталія Човпило, прес-офіцер чернігівської поліції.

Поліція ж вкотре попереджає чернігівців: отримавши будь яке повідомлення чи дзвінок на телефон, не панікуйте, а спершу перевірте отриману інформацію в офіційних і надійних джерелах.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button