Кримінал

«Шароварщина» – не мистецтво: новий мурал не до вподоби головному міському комунальнику

Козак і козачка на фасаді будинку в районі Круга навпроти танка. Новий мурал «Етнопара» вже чекає відкриття. Цей будинок видно із вокзалу, тож розмалювати стіну вирішили й тут.

Ще один мурал з’явився у Чернігові на замовлення управління ЖКГ. На вулиці Івана Мазепи його створили чернігівець Олексій і киянин Роман.

Із бюджету участі на це виділили майже триста тисяч гривень. Розпоряджається грішми управління ЖКГ.

13662480_995378227247734_1818383679_o
«Я лише виконую технічну роботу, – розповідає керівник управління Ярослав Куц. – Люди захотіли, депутати підтримали – я не можу суперечити. Хоча переконаний, що «шароварщина» – не мистецтво. Щоб таке малювати, треба залучати спілку художників, архітекторів, а не громадських активістів. Це повинно бути високоякісне мистецтво, сучасне. Де ви сьогодні бачили таких козаків: у шароварах, із люлькою і на коні? Це моя особиста позиція»
, – наголосив головний комунальник міста.

Нагадаю, ми вже писали  про ідею малювати стіни в Чернігові. Такий проект подали громадські активісти в межах бюджету участі». Його підтримав заступник міського голови Олександр Ломако.

Про це він повідомив у комунальних ЗМІ. Проголосували за розмальовки й депутати. Один мурал, створений бразильським сучасним художником на вулиці Коцюбинського, вже викликав різні суперечки щодо його естетичності та краси. Та загалом малюнки повинні з’явитися ще на трьох стінах. Планують намалювати Іллю Муромця, Козака Мамая і Княгиню Чорну.

Ще статті по темі

Back to top button