Кримінал

Щоб помститись за звільнення, чоловік викрав сейф і закопав його у кущах (Фото)

Оперативники Чернігівського відділу поліції затримали 38-річного зловмисника, який викрав металевий сейф із 220 тисячами гривень.

Про це ЧЕline повідомили у Секторі комунікацій ГУНП у Чернігівській області.

До чергової частини звернувся 41-річний чернігівець і повідомив, що невстановлена особа, підібравши ключі до вхідних дверей офісного приміщення, викрала металевий сейф із кодовим замком, в якому знаходилося 220 тисяч гривень.

На місце події негайно прибули правоохоронці. В ході подальшої перевірки було встановлено, що до крадіжки може бути причетний колишній працівник цього підприємства, який був звільнений тиждень тому за систематичне пияцтво.

Поліцейські розпочали пошуки, ускладнені тим, що чоловік мешкає в Куликівському районі, а постійного місця проживання в Чернігові він не має.

Не минуло й доби, як до поліції надійшов виклик – на залізничних коліях лежить якийсь чоловік. У подальшому поліцейські встановили, що там після великої кількості спиртного «відпочивав» саме той, кого розшукували.

Чоловіка доставили до відділу поліції. Коли він прийшов до тями, то зізнався у причетності до крадіжки, мовляв, був дуже ображений за звільнення, тож вирішив обікрасти свого колишнього працедавця.

Уночі чоловік переліз через паркан підприємства і, доки охоронець знаходився на прохідній, пробрався в офіс. Оскільки зловмисник знав, де знаходиться ключ від дверей, відкрив їх і зайшов до кімнати, де стояв невеличкий сейф, ключ від якого також лежав поруч.

Але відкрити сейф ключем не вдалося, бо чоловік не знав коду. Недовго думаючи, чоловік витяг сейф (його вага близько 30 кг), дотяг його до паркану і перекинув на дорогу. Крадію вистачило сил протягти сейф ще метрів із 500. Після чого він закопав його у кущах, а поряд у панчосі закопав і ключ. Сам же пішов шукати болгарку, аби розрізати дверцята сейфа.

Та на шляху крадія зустрілися товариші, з якими він випив. Коли ж врешті-решт чоловік згадав, що він шукав, була вже четверта ранку. Звісно ж, о такій порі всі, до кого він звертався з проханням дати йому болгарку, м’яко кажучи, дивилися на нього здивовано та відмовляли. Тож чоловік знову напився та пішов відпочивати на колії. Саме там його помітили ранкові перехожі.

Підозрюваний зізнався у скоєному. Показав місце, де закопав і сейф, і ключ від нього. Поліцейські вилучили викрадене та повернули власнику.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. Чоловіка затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button