Кримінал

Шість тисяч за уявне пальне – на гачку шахраїв опинився молодий хлопець

Майже шість тисяч гривень – ціна, яку заплатив за свою необачність мешканець Менського району, хоча на ці кошти чоловік планував придбати дизельне пальне. Зрозумівши, що його обдурив телефонний шахрай, хлопець звернувся до поліції.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

21-річному хлопцю 16 травня запропонували придбати пальне гуртом за вигідною ціною, але лише на умовах повної передплати.

У телефонному режимі він погодився на умови продавця, тож одразу перерахував на його банківську картку 5,9 тис. гривень. Про те, що він потрапив на гачок шахраїв, молодик зрозумів лише згодом, але додзвонитися до злочинця вже було неможливо.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 кримінального кодексу України (шахрайство) – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button