Кримінал

Сіверяни вдома незаконно тримають зброю, вибухівку та боєприпаси

На Чернігівщині завершилися державні оперативно-профілактичні заходи з виявлення фактів незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки.

Так, у період відпрацювання зареєстровано 44 факти незаконного поводження з вогнепальною зброєю, боєприпасами та вибухівкою.

З незаконного обігу поліцією вилучено 20 одиниць вогнепальної зброї: 2 реактивні протитанкові гранати РПГ-26, 4 гвинтівки, 8 пістолетів, 5 обрізів мисливських рушниць і нарізних гвинтівок, 1 одиниця саморобної зброї.

У громадян також вилучено більше 1200 набоїв різних калібрів, 7 ручних осколкових гранат, 2 гранати до підствольного гранатомета і 3 вибухові пристрої.

Правоохоронці затримали трьох осіб, які вчинили правопорушення, пов’язані із незаконним обігом вогнепальної зброї та вибухівки у складі організованої групи.

Поліція нагадує громадянам, що в області триває місячник добровільної здачі зброї, який дає можливість власникам легалізувати свою зброю, принісши її до поліції, або просто здати і уникнути адміністративної чи навіть кримінальної відповідальності.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button