Кримінал

Слідчого поліції викрили у службовому підробленні

Прокуратурою Чернігівської області завершено досудове розслідування стосовно слідчого одного з територіальних відділів поліції підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України (складання та видача завідомо неправдивих офіційних документів).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Установлено, що слідчий поліції, здійснюючи досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом крадіжки (ч. 1 ст. 185 КК України), підробив заяву потерпілої про припинення розгляду її звернення щодо викрадення майна, оскільки воно знайдено.

У подальшому вказаний підроблений документ став підставою для прийняття правоохоронцем рішення про закриття кримінального провадження.

Наразі обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Апеляційним судом області 8 лютого залишено без змін рішення Новозаводського районного суду м. Чернігова про відсторонення правоохоронця від посади.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 366 КК України за такі дії передбачає покарання у виді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. начальство приказало закрыть дело, как ХХочешь, лишь бы висяка небыло, а в итоге крайний нашелся….

Back to top button