Кримінал

«Спецоперація» чернігівських патрулів, або Як три екіпажі затримували одного нетверезого водія (Фото)

Два патрульні екіпажі вчора ввечері затримували водія «дев’ятки».

Підозрілий водій потрапив у поле зору поліцейських на вулиці Толстого.

Екіпаж зупинив водія для перевірки документів, а також, щоб пересвідчитися, чи не вживав він алкоголю, адже його поведінка на дорозі привертала надмірну увагу. За свідченнями очевидців, чоловік дійсно був напідпитку.

З ним чомусь не впорався один патрульний екіпаж і на підмогу викликали ще дві машини. Навколо «спецоперації» назбиралося глядачів. Поліція подробиць не повідомляє, однак, згідно із законом, водіння у нетверезому стані загрожує «шумахеру» штрафом у сумі 10 200 гривень і позбавленням водійських прав на рік.

Нагадаємо, що суму штрафу за водіння у нетверезому стані або наркотичному сп’янінні збільшили цьогоріч, раніше зміни до адмінкодексу востаннє вносили в 2013 році. Тоді, згідно з 130 статтею адмінкодексу, п’яному водієві могли присудити або штраф у розмірі від 3 400 до 5 950, або як альтернативне покарання – позбавлення водійських прав від одного до трьох років.

Нині і вартість штрафу збільшилася, і позбавлення водійських прав – обов’язкова умова.

З приводу інциденту на вулиці Толстого ми намагалися з’ясувати подробиці в прес-офіцера Чернігівської патрульної поліції Віталія Копистка. Та, на жаль, поки що інформації немає. Чи перебував водій у стані алкогольного сп’яніння, ми повідомимо.

Ще статті по темі

Back to top button