Кримінал

Справа Євтушенка: «вангування» Куліча і шокований Кодола

Чернігів сколихнула непересічна новина про те, що правоохоронці затримали одного з чиновників ОДА. Певний час дізнатися, кого ж саме «пов’язали», не вдавалося. Врешті прес-центр СБУ повідомив, що за «відкати» затримали директора департаменту ЖКГ облдержадміністрації. Як відомо, цей департамент очолює ставленик народного депутата України від «Народного фронту» Олександра Кодоли Юрій Євтушенко. Він же помічник-консультант Олександра Кодоли.

Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч на своїй сторінці в мережі Facebook написав, що затримали дійсно Юрія Євтушенка.

«Дійсно, затриманим є директор Департаменту ЖКГ Юрій Євтушенко. Цей випадок не перший і, думаю, не останній. Це, на моє переконання, і є реальна боротьба з корупцією. Ще з самого початку своєї роботи у владі я публічно попередив усіх керівників про те, що зі свого боку всіляко сприятиму правоохоронцям у виявленні хабарників і не допускатиму покривання злочинів. Попереджав, що кожен нестиме персональну відповідальність за свої дії. У цьому моя позиція незмінна», — зазначив Валерій Куліч.

16684594_583040951903779_796715463_n

Нардеп Олександр Кодола також прокоментував ситуацію із затриманням правоохоронцями свого помічника.

«Юрій Євтушенко є посадовою особою обласної державної адміністрації і працює директором департаменту ЖКГ ОДА. Він є фахівцем у сфері ЖКГ і як помічник-консультант на громадських засадах іноді допомагає в роботі нашого профільного Комітету будівництва, містобудування та ЖКГ Верховної Ради. За час нашої співпраці мені не була відома інформація з приводу його якоїсь незаконної діяльності. Ця інформація є для мене вражаючою, як і сам факт затримання. У разі офіційного підтвердження інформації Юрія Євтушенка буде виключено з числа помічників на громадських засадах до кінця розслідування та судового розгляду, щоб унеможливити будь-який тиск на слідство та суд, а також політичні провокації. І саме тому я як нардеп зацікавлений, щоб слідство було проведено об’єктивно та неупереджено», — заявив Олександр Кодола.

16651748_583040945237113_383006118_n

Довідка: департамент ЖКГ Чернігівської ОДА Юрій Євтушенко очолив 8 листопада 2015 року. Був у команді різних політичних сил («Батьківщина», «Радикальна партія», «Народний фронт»).

Ще статті по темі

Back to top button