Кримінал

Справжні казкарі видурюють у чернігівців останні копійки

Називаючись банківськими працівниками або пропонуючи різні знижки в супермаркетах міста, зловмисники продовжують видурювати гроші.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Так, 19 травня звернулася по допомогу до поліції мешканка Коропа. Жінка повідомила, що їй зателефонував невідомий, назвався співробітником служби безпеки «Ощадбанку» і розповів історію про нібито заблокування рахунка пенсіонерки. Дізнавшись реквізити банківської картки її та чоловіка, зловмисник зняв із їхніх рахунків майже 5 тисяч гривень.

А наступного дня від такого ж банкіра-самозванця потерпів житель Києва. Чоловік повідомив реквізити картки і позбувся більше 3 тисяч гривень.

Поліція нагадує громадянам, що номер банківської картки, термін її дії та код на звороті є конфіденційною інформацією, яку не можна нікому повідомляти, тим паче телефоном.

Шахраї обдурили жительку обласного центру, переконавши її стати учасником дисконтної програми на покупки в супермаркетах міста. Зловмисники прийшли до жінки додому, переписали номери купюр жертви та поклали гроші до конверта разом із «дисконтною карткою». Пройдисвіти пообіцяли, що у вказаний день жінка в торговельних закладах міста зможе отримати знижку до 50 відсотків.

Але коли жінка відкрила конверт, то виявила відсутність там 5 тисяч гривень, замість них лише папірці.

Пам’ятайте, що безкоштовний сир кладуть лише в пастку, тому добре подумайте перш ніж погоджуватися на участь у якихось непевних акціях.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button