Кримінал

Стандартне пограбування закінчилось стріляниною: в лікарні поліцейський та один із крадіїв (Фото)

Троє нетверезих чоловіків цієї ночі намагались пограбувати квартиру в новобудові на вулиці 1-го Травня.

Сьогодні, 18 травня, правоохоронці розповіли подробиці нічного інциденту.

Чоловіки завітали до пустої оселі по дорогий газовий котел. Проте крадіїв помітив мешканець сусіднього будинку, який і викликав поліцію. На місце прибули два наряди.

На першому поверсі правоохоронці спіймали одного чоловіка. На нього одразу одягли кайданки.

Затриманий повідомив, що він не сам, а його напарники на 2 поверсі. Поліцейські вирішили пробратись до квартири через балкон.

Першим пішов командир роти, слідом за ним напарник. На командира одразу напали з ножем – почалася штовханина. До неї долучився ще один нападник, який і вихопив пістолет разом із кобурою та розпочав стрілянину. Але, на щастя, кулі полетіли в повітря.

У відповідь без попередження почав стріляти поліцейський. Він зробив кілька пострілів і поранив зловмисника. У цю мить через вхідні двері на допомогу прийшов другий патруль. Поранений крадій викинув пістолет.

На допомогу патрульним негайно прибув спецпідрозділ швидкого реагування. Усіх злочинців вдалося затримати. Усі троє мали проблеми із законом і були напідпитку.

Командир роти поліцейських отримав різані рани ножем в обличчя та шию. З травмами середньої тяжкості він перебуває у госпіталі, але його життю нічого не загрожує.

Поранений зловмисник також у лікарні. Його прооперували.

Начальник патрульної поліції Чернігова Олександр Леонов вважає, що його підлеглі діяли професійно та впоралися із завданням.

– Вони вчинили професійно. Діяли холоднокровно. Не піддавалися емоціям, яким можна піддатися в аналогічній ситуації, — сказав він.

Мешканці цього мікрорайону зізнаються, що крадіжки в новобудовах на 1-го Травня стали звичним явищем. Крадуть як газові котли з незаселених квартир, так і побутову техніку та заощадження з обжитих помешкань. Кажуть, що крадії працюють у новобудовах за наведенням, або ж на лиху стежину ступають колишні працівники будівельної компанії.

Після цього інциденту з особовим складом патрульної поліції Чернігова проведуть додаткові заняття з тактичної та вогневої підготовки. Посилювати патрулювання в місті не планують. Екіпажі будуть завжди напоготові.

Ще статті по темі

Back to top button