Кримінал

Суворий вирок для чернігівців: брати Жибери сидітимуть за гратами

Брати Жибери таки відбуватимуть покарання у в’язниці. Відмовити в задоволенні касаційної скарги на вирок Деснянського суду Чернігова та ухвали Апеляційного – таке рішення прийняв Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Нагадаємо, за бійку у дворі брати Роман та Ігор Жибери отримали по 7 років ув’язнення за завдання тяжких тілесних ушкоджень. На засіданні суду мали розглянути висновок експерта столичного бюро судово-медичної експертизи, що спростовував попередні висновки судмедекспертів. У дослідженнях спеціаліст доводить, що травми, отримані потерпілим, не належать до тяжких. Проте судді вирішили по-своєму – інформацію в наданих документах не визнали як нововиявлені обставини.

Адвокат одного з засуджених каже, служителі Феміди навіть пропонували йому не приїжджати на засідання суду.

«Казали, напишіть, що не приїдете і що згодні на письмове рішення суду. Вони заздалегідь вже все вирішили. Ніхто не збирався навіть експерта цього викликати на засідання. Все відбулось дуже швидко і п’яти хвилин не минуло, як судді встали та пішли із зали засідань», — Андрій Яковлев, адвокат засудженого Романа Жибера.

Дружина та сестра засуджених Лілія Жибер шокована рішенням суду, сподівалась: очевидні докази допоможуть змінити вирок для чоловіків. Тепер же сім’я Жиберів звертатиметься до Європейського суду.

Ще статті по темі

Back to top button