Кримінал

Святковий вандалізм: на Чернігівщині нарубали ялинок на чверть мільйона

З метою забезпечення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок зелених насаджень в передноворічний період на території Чернігівської області Держекоінспекцією в період з грудня 2016 по січень 2017 р було посилено заходи держаного нагляду за самовільними рубками «новорічних ялинок».

Інспекцією був розроблений план спільних заходів з Головним управлінням Національної поліції у Чернігівській області, Чернігівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та КП «Чернігівоблагроліс» для попередження порушень природоохоронного законодавства при заготівлі новорічних ялинок. Крім того, Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області надіслані листи головам районних державних адміністрацій, районних рад, міських рад, керівникам ринків та лісокористувачам Чернігівської області про безумовне дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень у передноворічний період. А також, створено оперативні рейдові групи в містах і районах області для контролю придбання, транспортування та реалізації новорічних ялинок.

В рамках заходів держаного нагляду за самовільними рубками зелених насаджень проведено 25 перевірок, виявлено 2 факти самовільних рубок хвойних насаджень, 3 факти порушення порядку заготівлі новорічних ялинок та 1 факт порушення порядку збуту новорічних сосен, складено 4 адміністративні протоколи. Притягнуто до відповідальності 3-х порушників, по одному випадку матеріали передані для відкриття кримінального провадження.

Обрахована загальна сума збитків, нанесених природним ресурсам, становить 218,110 тис. грн. Матеріали перевірок по факту самовільних рубок новорічних сосен невстановленими особами, направлено до правоохоронних органів для встановлення осіб порушників.

Ще статті по темі

Back to top button