Кримінал

Труп заховав у погріб

Два дні пролежав покійник у погребі родини Турчин у селі Лемеші Козелецького району. 58-річного Володимира Погребовського на п’яну голову туди скинув 33-річний Олександр Турчин. Хотів приховати убивство.

— Чого Володя до Турчинів забрів, не знаю, — зітхає 58-річний Віталій Ус. — Брати Турчини Сашко і Льоша кілька років тому його добряче віддухопелили, він їх десятою дорогою обходив. Вовка безобидний був, жив сам. Дружина померла, донька в Чернігові. Заробляв по людях.

Страшна смерть. Я возив тіло у морг, там експерт сказав, що його ще живого в погріб вкинули. Ребра поламані, наче по ньому пострибали, вся грудна клітка ходила. Я бачив тіло у погребі. Без взуття, без куртки. Голова в двох місцях розбита. Синій весь. Я б тих вампірів сам повішав.

— Пили вони разом, — каже 40-річний Сергій Саченко. — Володя у вампірів у хаті ніч біля печі пролежав.

— Сергію, чому вампіри?

— Сашка і Льошу так у селі прозивають, бо їх батько схожий на графа Дракулу з фільму.

29 березня зранку прибіг до нас Сашко Турчин, колотить його. Каже, труп дома, треба його прибуртувать. Розмова без літри не обійшлася. Коли він розслабився, я й кажу: «Ні, Сашко, не треба його закопувать, іди мусорам здавайся». Я знаю, чим такі справи закінчуються. Чотири ходки на зону маю, загалом 14 років відсидів. У нас опер у селі живе, пішов, здався.

Поки туди-сюди, сіли ми з Сашком, по два гранчасті стакани самогону бахнули. Я і питаю: «На х… ти його убив?» Олександр сказав, що Володимир почав лізти до нього, от він його попільницею і вдарив. А згодом зізнався, через що усе сталося. Нібито Володя пропонував йому анальний секс і це його розізлило.
(У селі кажуть, по молодості Погребовський сидів за згвалтування. Звільнився майже 30 років тому і ні в чому подібному не був помічений. — Авт.).
— Нічого про секс Турчин на відтворенні не говорив, — каже співмешканка Сергія Саченка Марія Стовп’яцька. — Він казав, що вдарив його попільничкою і все. Показував яму за хатою, куди його прикопать хотів. У мене склалося враження, що Сашко так і не усвідомив, що натворив. У Олександра від алкоголю падає планка. Він брата Льошу так бив, що той до нас спати тікав. Жили вони удвох. Мати померла, батько десь далеко.

Льоша боявся Сашка. Сашко жорстокий був, собак убивав. Вони з братом їх їли. Якось пропала наша Ліна. Питаю у хлопців, чи не бачили. Живемо на одній вулиці. Ні, кажуть. Зайшла до хати, а там кров на шпалерах. З’їли і всьо.

— А що тут такого? — дивується Сергій Саченко. — Я на зоні і собак, і котів їв. М’ясо як м’ясо. Голод страшна штука.

— Володя був нікому не потрібний, — продовжує Марія Стовп’яцька. — Його навряд чи хто й шукав би.

Олександр Турчин нині в СІЗО. Його брата 31-річного Олексія застала вдома. Він проходить як свідок. У хаті холодно і дуже бідно. Підлога, мабуть, рік як не мита, облуплена груба.

— Шкода брата?

— Сам себе до такого довів.

— Розборонив би Сашка і Погребовського?

— Я спав, нічого не чув. Прокинувся на другий день, а Володя біля печі лежить. Сашко сказав, щоб поміг його відтягти. Я тільки до сараю поміг винести, в погріб він сам його кидав.

— Чого ж ти не заявив, що в хаті убитий?

— Боявся брата. Я спати не міг, та не наважувався піти і все людям розказати. Ви ж не знаєте Сашка, який він злий буває. У мене дівчина є. Я хотів піти до неї жити, не пускав. І щоб до нас вона приходила, забороняв.

— Носитимеш брату передачі?

— Як буде за що, так.

Джерело: gorod.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button