Кримінал

У Чернігівському районі поліція затримала дачного злодія з гранатою

У Чернігівському районі поліція затримала дачного злодія з гранатою.

Зловмисник встиг обікрасти дві дачі, а коли заліз у третю, спрацювала сигналізація. Слідчо-оперативна група затримала чоловіка, під час огляду якого у нього під одягом було виявлено гранату РГД-5.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

17 січня до поліції надійшло повідомлення, що поблизу села БерезанкаЧернігівського району ходить підозрілий чоловік з мішком через плече та направляється по дорозі в бік Чернігова.

На вказане місце негайно виїхала слідчо-оперативна група Чернігівського відділення поліції. Біля зупинки громадського транспорту садового товариства «Лаванда» біля с. Березанка правоохоронці дійсно виявили підозрілого чоловіка, ним виявився непрацюючий безхатченко.

У мішку знаходилися викрадені з дач речі. При поверхневому огляді чоловіка у нього під курткою було виявлено ручну осколкову гранату РГД-5 із запалом.

Вибухотехніки направили вилучену гранату на дослідження. Поліція вживає заходи для встановлення походження боєприпасу.

Підозрюваний затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) — караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button