Кримінал

У Чернігові квартирних злодіїв затримали на місці злочину (Фото)

Поліцейські Чернігівського відділу поліції затримали на місці скоєння чергового злочину міжрегіональне кримінальне тріо, яке обікрало більше десятка квартир чернігівців на півмільйона гривень.

Протягом останнього часу до Чернігівського відділу поліції надійшла низка заяв про однотипні крадіжки з квартир містян. Всі були скоєні шляхом підбору ключів.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів чернігівські поліцейські отримали інформацію, що до крадіжок причетна група з трьох осіб — подружжя з Харкова та їхній чернігівський спільник. Усі троє постійно вживають наркотичні засоби. Кожен має судимості за скоєння різноманітних злочинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злодій у сіверянки викрав всі заощадження

За інформацією, яку здобули оперативники відділу кримінальної поліції, ця злочинна група планувала чергову квартирну крадіжку в одній із багатоповерхівок Чернігова. Поліція прибула на вказане місце вчасно. Злодії саме обікрали квартиру на 10-му поверсі й виносили здобич.

Правоохоронці затримали крадіїв. Під час особистого огляду в них вилучили як викрадені гроші, золото й інші речі, так і знаряддя злочину – відмички.

Поліція провела санкціонований обшук за місцем тимчасового мешкання харківських «гастролерів». Тут було виявлено та вилучено чимало крадених речей, ще не проданих злодіями.

Наразі поліцейські встановили причетність затриманої групи до скоєння понад 10 квартирних крадіжок у Чернігові на півмільйона гривень. Але це не остаточна сума.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злодій викрав із Toyota Land Cruiser «золоту» барсетку

У ході подальшої перевірки поліцейські з’ясували, що саме ця подружня пара харків’ян була затримана в грудні минулого року в Славутичі, також під час квартирної крадіжки. Але тоді суд випустив обох під заставу. Вони повернулися до Чернігова, до свого спільника, й одразу продовжили злочинну діяльність.

Нині за всіма фактами злочинів відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище), що карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

У порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України всі троє затриманих поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Триває досудове розслідування, встановлюється місцезнаходження викрадених речей. Поліція перевіряє причетність крадіїв до інших подібних крадіжок, скоєних як у Чернігові, так і в інших регіонах держави.

ЗАРАЗ ЦЕ ЧИТАЮТЬ: Чернігівським водіям доведеться розкошелитися на нові аптечки

Ще статті по темі

Back to top button