Кримінал

У Чернігові затримали групу крадіїв-сканерників (Фото)

Днями в результаті ретельно спланованої й досконало проведеної спецоперації оперативники управління карного розшуку ГУНП із залученням працівників відділу протидії кіберзлочинам і спецпідрозділу «КОРД» під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали групу автозлодіїв.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Цього дня після того, як автовласник припаркував «Ланос» біля одного з чернігівських кафе, зловмисники проникли в обладнаний сигналізацією легковик і викрали звідти барсетку з 3 000 доларів. Під час закривання автівки один із злодіїв за допомогою пристрою для сканування кодів автомобільної сигналізації (кодграббера) перехопив сигнал ключа, а потім відкрив автомобіль.

Після цього відбулося швидке затримання крадіїв-сканерників. Затриманими виявилися троє ніжинців, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні на Чернігівщині серії крадіжок цінностей із автомобілів.

У ході подальшого особистого огляду у зловмисників виявлено та вилучено металевий кастет, мобільні телефони, 3 000 доларів США та пристрій, за своїми зовнішніми ознаками схожий на алгоритмічний «Кодграббер» (сканер кодів автомобільної сигналізації), призначений для несанкціонованого втручання в роботу мережі електрозв’язку автомобільної сигналізації.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) — карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Зловмисники затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button