Кримінал

У Чернігові затримали серійного злодія

Оперативники карного розшуку Чернігівського відділу поліції затримали 49-річного злодія, на рахунку якого десяток крадіжок із осель чернігівців.

Зранку 7 листопада до Чернігівського відділу поліції надійшло повідомлення, що до приватного будинку, в якому ведуться ремонтні роботи, проник невідомий. На місце події негайно виїхав наряд поліції, який «на гарячому» затримав чоловіка, котрий намагався викрасти лічильник води.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

При огляді місця події лічильник у крадія був вилучений і переданий під розписку власнику, який приїхав на виклик правоохоронців. При особистому огляді у зловмисника були виявлені та вилучені і знаряддя злочину: круглогубці, металевий лом і ніж.

У ході подальшої перевірки правоохоронці з’ясували, що затриманий 49-річний чернігівець має 25-річний «стаж» судимостей за різноманітні злочини: крадіжки, грабежі, вимагання, нанесення тілесних ушкоджень. Затриманий розповів поліцейським, що він «спеціалізувався» на крадіжках із приватних будинків, у яких ніхто не проживає або де ведуться ремонтні роботи.

Обирав підходящий об’єкт, а потім вночі проникав всередину та викрадав будівельне обладнання, драбини, котли, батареї, бетономішалки тощо. Викрадене продавав на ринках міста. Наразі чоловік надав правдиві свідчення та зізнався, що здійснив із десяток таких крадіжок.

За фактами крадіжок відкрито кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) – карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button