Кримінал

У Чернігові затримали серійного злодія

Оперативники карного розшуку Чернігівського відділу поліції затримали 39-річного чоловіка, на рахунку якого більше пятдесяти крадіжок.

До Чернігівського відділу поліції надходили звернення чернігівців про скоєння крадіжок з їх гаражів, підсобних приміщень, будинків та квартир, в яких тривають ремонтні роботи.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Зловмисник потрапляв усередину через пошкоджені двері чи вікна. Викрадав здебільшого електроінструмент: болгарки, перфоратори, дрилі, шуруповерти, але не нехтував і цінними дрібницями.

У ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до цих крадіжок причетний 39-річний наркозалежний чоловік, раніше судимий за аналогічні злочини.

Чоловіка затримали та доставили до поліцейського відділу. У ході подальшої перевірки він надав правдиві свідчення щодо скоєння ним більше ніж п’яти десятків крадіжок по місту. Свої дії зловмисник пояснив просто, мовляв, нещодавно він став батьком, тому вкрай потрібні гроші, тим більше, що й дружина також вживає наркотики. Викрадене чоловік збував на місцевих ринках та неперебірливим таксистам.

Наразі за рішенням суду крадій знаходиться під домашнім арештом. За всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) — карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button