Кримінал

У Чернігові затримано кримінальний дует, який скоїв серію нападів на жінок (Фото)

Поліцейські відділу кримінальної поліції Чернігівського відділу поліції спільно з колегами з Головного управління Нацполіціїзатримали кримінальний дует розбійників, які наводили жах на чернігівок. 

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Чернігівського відділу поліції майор поліції Олексій Клунко, починаючи з 2 жовтня до чергової частини регулярно надходили заяви про зухвалі розбійні напади на жінок.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Схема нападів була продумана та розділена за ролями. Незалежно від часу доби (хоча більшість злочинів була скоєна у вечірній час) чоловік підбігав до потерпілих зі спини та погрожував своїм жертвам ножем або шприцем з нібито ВІЛ-інфікованою кров’ю. Казав, що буде досить однієї подряпини, аби жінка заразилася СНІДом.

В цей же час напарниця злодія підходила до потерпілих та поступово знімала з переляканих жінок золоті прикраси, витягувала з сумочок гаманці з грошима. Одного дня кримінальний дует напав навіть на молоду дівчину, яка поверталася додому з малолітньою дочкою. Дитина стала свідком того, як злочинці напали на матір.

Отримавши прикмети розбійників, поліцейські розпочали пошуки зловмисників. Всі сили та заходи були спрямовані на встановлення та затримання зухвалих злочинців.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до розбоїв причетні двоє наркозалежних, раніше судимих за майнові злочини чернігівців — 37-річний чоловік та 33-річна жінка.

Правоохоронці перекрили місця їх можливої появи, але розбійники зрозуміли, що коло навкруги їх звужується. Тому вони вирішили тікати з Чернігова спочатку до столиці, а потім до Донецька. Саме під час спроби виїзду з міста кримінальний дует був затриманий чернігівськими правоохоронцями.

Розбійників доправили до поліцейського відділу. Затримані під впливом беззаперечних доказів зізналися у скоєнні 4 розбійних нападів та 2 пограбувань і повідомили, що відібрані у жінок прикраси здавали до ломбардів. Гроші витрачали на наркотики.

У своє виправдання вони повідомили правоохоронцям, що у їхніх шприцах не було ВІЛ-інфікованої крові, адже вони хворі лише на … гепатит.

За всіма фактами розбійних нападів та пограбувань відкриті кримінальні провадження відповідно за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій) — карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна та за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж) — карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Триває досудове розслідування та перевіряється їх причетність до інших подібних злочинів.

Ще статті по темі

Back to top button