Кримінал

У Ніжинських лісах «на гарячому» спіймали двох крадіїв ялинок

Виявлення і попередження незаконних порубок молодих хвойних насаджень – саме такою була мета спільного рейду лісової охорони ДП «Ніжинське лісове господарство», правоохоронців та екологічних інспекторів. У пошуках порушників вони прочесали Ніжинський район.

Міжрайонний мисливствознавець ДП «Ніжинське лісове господарство» Володимир Якименко каже, що перед новорічними святами почастішали випадки крадіжки молодих хвойних дерев. Це й стало причиною рейду лісами Ніжинщини.

«В результаті спільного рейду лісової охорони, поліції та екологічних інспекторів було спіймано «на гарячому» двох порушників,– розповідає лісівник. – Порушниками виявилися місцеві мешканці. На них були складені протоколи про адміністративне правопорушення».

За словами Володимира Якименка, за таке порушення передбачено штраф у розмірі від 85 до 170 гривень. Окрім цього, порушникам доведеться сплатити ще й збитки, завдані лісогосподарським суб’єктам. Згідно з законодавством, ця сума є більшою за сам штраф – за ялинку або сосну до 10 сантиметрів у діаметрі доведеться заплатити майже 400 гривень.

Чи не простіше й дешевше купити гарну хвою у лісівників? Адже вартість доглянутої і спеціально вирощеної для продажу ялинки висотою до двох метрів у лісництвах –усього 80 гривень.

IMG_5823

За інформацією ДП «Ніжинське лісове господарство»

Ще статті по темі

Back to top button