Кримінал

У Новгороді-Сіверському чоловік замінував будинок землячки

Поліція Новгород-Сіверського відділу відкрила кримінальне провадження відносно хулігана, який поклав саморобний вибуховий пристрій на підвіконня місцевої жительки.

13 грудня до поліції звернулася збентежена жителька Новгорода-Сіверського з повідомленням, що на підвіконні свого будинку вона виявила підозрілий предмет, схожий на саморобний вибуховий пристрій.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Першою на місце пригоди прибула група реагування патрульної поліції. Після з’ясування ситуації туди були направлені вибухотехніки ГУНП, кінолог зі службово-пошуковою собакою.

Також на місці злочину працювали слідчо-оперативні групи Головного управління Національної поліції в Чернігівській області та Новгород-Сіверського відділу поліції.

Оглянувши знахідку, вибухотехніки попередньо підтвердили, що це дійсно саморобний вибуховий пристрій і він становить небезпеку.

Кримінальна поліція одразу почала відпрацьовувати осіб, які могли бути причетні до скоєного. У ході проведених комплексних розшукових заходів правоохоронці вийшли на місцевого жителя і затримали його в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button