Кримінал

У Прилуках викрили підпільну нарколабораторію та зброярню (Фото)

У Прилуках кілька місцевих організували справжній бізнес із торгівлі наркотиками. На власному городі вирощували наркозілля та виготовляли марихуану. Збували її на автомобілі. Щоб не потрапляти під приціл поліції, щоразу міняли номерні знаки. Мали їх аж кілька.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Під час обшуку поліцейські з’ясували, що на горищі хати господар влаштував справжню лабораторію з усім комплектом необхідного для виготовлення наркотиків. Далеко ходити не довелося. На місці знайшли і клієнток. Ті зізналися, що наркотики тут купують давно. А в гаражі господаря знайшли стартовий пістолет, перероблений для стрільби бойовими набоями та обріз нарізного карабіна.

Зброя була похована в різних кутках садиби. В іншому гаражі до колекції вилученої зброї додалися два нарізні стволи з ударно-спусковими механізмами та комплектом прикладів, граната Ф-1, набої до гвинтівки, пістолета й автомата, холодна зброя, що вказувало на такий злочинний промисел, як виготовлення зброї.

Тут же правоохоронці виявили 100-грамовий пакет із готовою до споживання чи реалізації марихуаною та півтора десятка висушених рослин сортових конопель.

Нині відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Та кримінальні провадження за статтями 307, 309 та 315 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів; незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту; схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Ще статті по темі

Back to top button