Кримінал

У Прилуках викрито підпільний цех алкогольного сурогату (Фото)

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області спільно із прокуратурою області вже вдруге від початку цього року припинили діяльність незаконного виробництва небезпечного для здоров’я алкогольного сурогату.

Цього разу підпільний цех, у якому виробляли фальсифікат, був розташований у Прилуках, у приватному будинку.

Виробництво здійснювалось шляхом змішування спирту невідомого походження з водою та іншими харчовими домішками.

Загрозливим чинником для здоров’я споживачів було й те, що реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв здійснювалась не в традиційних скляних пляшках, а в пластикових пакетах, так званих bag-in-box, об’ємом по 10 та по 2 літри, а також у пластикових пляшках різного об’єму. При чому на 2-літрових «bag-in-box» були нанесені логотипи елітних алкогольних напоїв («Finlandia» та ін.)

Потужність виявленої гуральні перевищувала 2 тисячі літрів фальсифікату щомісяця.

Злочинці, щоб реалізувати свою недоброякісну продукцію оптовим  покупцям, використали мережу інтернет. Реалізація незаконно виготовленої алкогольної продукції здійснювалась через відкриту сторінку в російській соціальній мережі «ВКонтакте» та з використанням мобільного додатку «Viber».

За результатами проведених 11 обшуків у місцях виготовлення і зберігання фальсифікату, а також в автомобілях, на яких здійснювалось його транспортування, із незаконного обігу вилучено 5 860 літрів спирту та 1 545 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові виявили підпільний цех фальсифікату

Крім цього, в ході проведених заходів також були вилучені обладнання для виготовлення сурогату, фурнітура, порожня тара для упаковки популярних елітних торгових марок, пластикові ємності із залишками рідини з характерним запахом спирту. Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей перевищила 2 млн гривень.

На даний час триває досудове розслідування за кримінальним провадженням, зареєстрованим за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут і транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button