Кримінал

Від грабіжників порятує твереза голова та ясний розум

У ніч напередодні Різдва до поліції звернулася 47-річна жителька обласного центру з заявою про те, що її в центрі міста пограбував невідомий. Зловмисник відкрито заволодів її сумочкою, в якій було приблизно півтори тисячі гривень і паспорт.

Про це ЧЕline повідомили в Секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Одразу ж у місті було введено оперативний план «Спіраль», а на місце пригоди відправлено слідчо-оперативну групу та наряд роти поліції особливого призначення.

Поки слідчий опергрупи здійснював огляд місця події та збирав речові докази, спецпризначенці почали прочісувати навколишні вулиці та двори. І невдовзі побачили схожого за прикметами чоловіка. Пізніше потерпіла впізнала у ньому свого кривдника.

Затриманим виявився 23-річний раніше судимий чернігівець, який зізнався у скоєному, а при поверхневому огляді у нього було виявлено та вилучено речі потерпілої, які потім повернуто власниці.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження, згідно ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж), що передбачає покарання аж до позбавлення волі на строк до чотирьох років. Зараз підозрюваний затриманий і в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Подібна ситуація сталася і в Бахмачі. 32-річна жінка вийшла з розважального закладу далеко за північ і поки намагалася знайти таксі, аби дістатися додому, до неї підійшов невідомий. Зловмисник вирвав у неї із рук сумку, в якій знаходились мобільний телефон, банківська картка та золота обручка, і втік.

Віддаючи належне потерпілій, вона не розгубилася і одразу ж кинулася назад до кафе та з мобільного телефону одного з відвідувачів негайно викликала поліцію. На місце злочину прибула група реагування патрульної поліції, яких на свята у кожному територіальному підрозділі було створено максимальну кількість.

За гарячими слідами поліцейські швидко відшукали грабіжника. Ним виявися 23-річний місцевий безробітний, до речі, не судимий. Потерпіла одразу впізнала нападника. Підозрюваний у скоєному зізнався та дав правдиві свідчення. Частину пограбованих речей у нього вдалося вилучити та повернути постраждалій жінці.

Як і в попередньому епізоді, за цим фактом відкрито кримінальне провадження, згідно ч.1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж), зловмиснику повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

В обох випадках тривають досудові розслідування. Але доречно зазначити, що обидві потерпілі на момент скоєння відносно них злочинних дій перебували в стані алкогольного сп’яніння. Тож аби убезпечити себе від подібних неприємностей, подбайте про свою безпеку заздалегідь. Засиджуючись у розважальному закладі допізна, викличте до місця відпочинку таксі, попросіть провести вас якщо не додому, то хоч би до таксі знайому людину. Прямуючи додому, уникайте неосвітлених і безлюдних місць, а родичів попросіть вас зустріти.

Ще статті по темі

Back to top button