Кримінал

«Вигідна» пропозиція від шахраїв: ні солярки, ні грошей

Жителю одного з райцентрів області запропонували купити дизельне пальне за прийнятною ціною, але з однією вимогою – передплата. Чоловік погодився, але в результаті і гроші втратив, і пального не отримав.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

До поліції звернувся житель одного з райцентрів Чернігівщини і повідомив, що шахраї видурили у нього 5100 гривень, які він перерахував у якості передплати за дизельне пальне.

Якийсь голос, схожий на його знайомого, запропонував чоловікові купити солярку за досить «цікавою» ціною, але гроші потрібно перерахувати прямо зараз на вказаний рахунок. Спокусившись низькою ціною, чоловік пристав на пропозицію, але коли приїхав у домовлене місце по пальне, на нього очікувало жорстоке розчарування – ні солярки, ні грошей.

Поліція вкотре нагадує громадянам, що всі подібні покупки бажано здійснювати виключно післяплатою – це убереже ваші гроші і нерви.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button