Кримінал

З Єлецького монастиря мало не поцупили цінні ікони

У результаті спецоперації кримінальної поліції та роти поліції особливого призначення ГУНП поліція затримала «на гарячому» раніше судимого громадянина з викраденими в монастирі іконами.

Кілька днів тому поліція отримала оперативну інформацію, що на території Чернігівського жіночого Єлецького монастиря готується злочин. Йшлося про можливість крадіжки старовинних ікон з приміщення ігуменського корпусу монастиря.

Оперативники карного розшуку разом із спецпризначенцями роти поліції особливого призначення влаштували засідку. І дійсно, після першої години ночі, коли на вулиці згасли ліхтарі, поліцейські почули якийсь шурхіт. Чоловік підійшов до будівлі, професійно відчинив вікно й хутко заліз всередину.

Коли злодій уже виходив із корпусу з викраденими іконами, поліцейські затримали його. У його спортивній сумці знаходилися дві викрадені ікони Божої Матері.

Затриманим виявився прилучанин, раніше судимий за вбивство з необережності. Щоправда, чолов’яга відсидів у СІЗО усього півтора року й вийшов на свободу. От тільки на шлях виправлення він не став і повернувся на стежку криміналу.

Завдяки вдало проведеній операції історичні ікони не потраплять до чийогось закритого зібрання старожитностей або просто не будуть перепродані шанувальникам антикваріату.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрите кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) – карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Підозрюваного затримано згідно зі статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button