Кримінал

За «директора» фіктивного підприємства взялись прокурори

Чернігівець за певну винагороду створив фіктивне підприємство з метою прикриття незаконної діяльності підприємств реального сектору економіки.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області .

У ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачений у квітні  поточного року підписав реєстраційні документи на створення товариства з обмеженою відповідальністю.

Усвідомлюючи, що реєстрація підприємства здійснюється з метою прикриття незаконної діяльності, як власник та директор товариства відкрив поточні рахунки в банківських установах та завірив у приватного нотаріуса картки із зразками своїх підписів та відбитками печаток вищезазначеного підприємства.

Після чого надав довіреності на представлення інтересів зареєстрованого ним підприємства іншим особам. У подальшому підприємство було зареєстровано у м. Києві.

«Директору» фіктивного підприємства оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 205  КК України (співучасть у фіктивному підприємництві, тобто створення або придбання суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності).

Ще статті по темі

Back to top button