Кримінал

Зальотного псевдо-фермера змусили повернути 100 гектарів бобровицької землі

Не знайшовши правди в районному відділі Держгеокадастру, селяни Бобровиччини звернулися до поліції і з її допомогою випхали-таки з району земельного махінатора.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Коли до поліції надійшла інформація про те, що заїжджий фермер із черкаською пропискою отримав на території району близько 100 га землі, тоді як місцевим селянам у виділенні паїв було відмовлено, це питання особисто взяв на контроль начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Едуард Альохін.

У ході перевірки встановлено, що на сесії Бобровицької районної ради депутати намагалися з’ясувати у начальника районного відділу Держгеокадастру, чому місцевим жителям відмовлено в наданні земельних ділянок, натомість громадянину з пропискою в Черкаській області виділено 61 гектар землі сільськогосподарського призначення біля Бобровиці та ще 39 гектарів – біля села Браниці.

Аргументованої відповіді представники народу так і не почули. Також було встановлено, що цей латифундист гастролював у пошуках земель для нібито фермерства й по інших районах Чернігівщини та навіть інших областях.

Насправді його фермерство зводилося до того, що на виділені йому у тривалу оренду десятки гектарів родючих земель він оформляв суборенду з місцевими хліборобами, яким напряму тих земель не виділяли. І таким чином паразитував на праці простих селян.

Слідчими Бобровицького відділення поліції було розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Надано доручення оперативним підрозділам на проведення оперативно-розшукових заходів зі встановлення усієї схеми протиправних дій, місця проживання заїжджого претендента на бобровицькі землі та місця його перебування

Направлено запити до Головного управління Держземагентства в Чернігівській області з метою отримання копій документів про надання земельних ділянок на території Бобровицької міської ради в оренду вищезгаданій особі. Також зроблено запит до Бобровицької міської ради з метою отримання інформації щодо наявності рішення органу місцевого самоврядування про надання в оренду земельних ділянок.

У результаті вжитих заходів бобровицький «земельний начальник» повернувся у рідний йому Броварський район, а от заїжджий псевдо-фермер добровільно відмовився від ста гектарів бобровицької землі, на якій навіть не мав наміру особисто фермерувати.

Бобровицька громада за підтримки поліції вказала зальотному збирачеві земель на двері. Адже він є одним із тих «колекціонерів» землі, які активізуються кожного разу, як в Україні піднімається чергова хвиля прихильників продажу землі сільськогосподарського призначення.

Тепер десятки жителів Бобровицького району мають змогу одержати певний клаптик землі для власного господарювання.

Ще статті по темі

Back to top button