Кримінал

Злодії користуються перевіреними схемами видурювання грошей

Невідома особа під приводом нібито продажу ноутбука через інтернет-сайт безкоштовних оголошень шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами чернігівця в сумі 1 690 гривень.

Про це ЧEline повідомили в секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Вказану суму заявник особисто перерахував на зазначений шахраями картковий рахунок, але замовлення не отримав, гроші йому не повернули, а продавець перестав виходити на зв’язок.

Аналогічне повідомлення про злочин надійшло від жительки Новгорода-Сіверського. Їй зателефонував невідомий чоловік, відрекомендувався поліцейським і повідомив про затримання її сина за нібито скоєне кримінальне правопорушення.

Голос повідомив, що для вирішення питання треба 10 тисяч гривень. Мати слухняно перерахувала на зазначений шахраєм рахунок усю суму і лише потім зателефонувала сину. Певна річ, про жодне правопорушення й мови не було.

Поліція радить громадянам, які здійснюють покупки в інтернеті, розраховуватися за товар виключно після його отримання.

Якщо ж вам телефонують невідомі особи й повідомляють, що родичі потрапили в поліцію, лікарню чи ДТП, і їм потрібні гроші, обов’язково зателефонуйте до вказаної установи і уточніть, чи відповідає інформація дійсності. Обов’язково спробуйте самостійно зв’язатися з самим «потерпілим».

Не поспішайте віддавати гроші посередникам чи перераховувати їх на вказаний ними рахунок, переважно це стовідсотковий обман. Приймайте рішення обдумано, не вірте першій-ліпшій інформації невідомих добродіїв, хоч би якою приголомшливою вона була.

Ще статті по темі

Back to top button