Кримінал

Звалище біологічних відходів влаштував на Чернігівщині поблизу села Линовиця водій сміттєвоза

Селяни кажуть, що упродовж кількох тижнів потерпали від жахливого смороду невідомого походження.

Пошуки причини зіпсованого повітря тривали не один день. А коли знайшли, з’ясувалося, що смерділи десять мішків із відходами білкової колагенової оболонки.

Неподалік села розташоване єдине в Україні підприємство з виробництва білкозину, тобто їстівної оболонки для ковбас, тож селяни пішли до виробників розбиратися.

Та, як з’ясувалось, підприємці платили водієві за утилізацію біовідходів, які він мав відвозити на переробку до Полтавщини. Проте скидав їх просто на полі неподалік від села.

37-річного порушника затримала поліція, проти нього порушили кримінальну справу.

«Почали роздивляться, що це, звідки взялося. Думали, що то завод вивозить і взяли під контроль територію, яка вздовж траси, заросла бур’янами», — Линовицький сільський голова Олександр Назарко.

І виявилась машина, яка вивозила відходи тваринного походження. Запах смердючий. Він тут навозив, територію засмітив і т.д.

«Особа водія встановлена. Транспортний засіб тимчасово поміщений до Прилуцького відділу поліції. Дані відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ознаками статті 239-ї ч.1 ККУ – забруднення навколишнього середовища», — інспектор Прилуцького відділу поліції Сергій Литовченко.

Ще статті по темі

Back to top button