Культура

Через сміх долаємо розпуку: у Чернігові пройшла прем’єра вистави «Приборкання норовливого»

Цієї осені – такої неспокійної, сповненої повітряних тривог і щоденних новин з фронту – поступово, крок за кроком, вистава за виставою повертаються шевченківці разом з відданим і чутливим чернігівським глядачем до відновлення сценічного життя театру.

Своєю жагою до творчості, прагненням нести людям радість, спільним бажанням поринути у дивовижний світ театрального мистецтва артисти Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г.Шевченка спільно зі своїми шанувальниками утверджують у звільненому від «рашистської» блокади місті нову істину: коли панують музи, гармати мають замовкнути. Бажаючи своїм талантом створювати для людей гарний настрій, повертаючи їм спроможність посміхатися, справжні майстри сцени нашого театру допомагають чернігівцям відчути ознаки повноцінного мирного життя, долати розпуку від реалій воєнного часу, зміцнюють стійкість духу і віру у неодмінну перемогу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маловідоме з історії Чернігова

Тож і запрошення на перегляд комедійної вистави «Приборкання норовливого» за п’єсою українського драматурга Ярослава Стельмаха, з огляду на заповнення глядацької зали, було доречним і бажаним. Чарівний магнетизм неприборканих пристрастей, що вирував на театральній сцені, невидимими хвилями полонив глядачів стрімкою динамікою сценічного дійства і молодечим завзяттям. Кумедна історія про графа-гультіпаку, налаштованого холостякувати довіку в оточенні вірних друзів, його обрану батьками наречену та її вигадливу служницю у сценічному втіленні творчого ансамблю шевченківців цілковито захопила глядацьку аудиторію, яка емоційно відгукувалася на кумедні ситуації і жартівливі репліки героїв вистави

Глядачі з прихильністю сприйняли повернення на сцену цього колоритного українського фарсу, поставленого режисером, засл.артистом України Андрієм Бакіровим. Приємно відзначити, що до гурту акторів, які брали участь у прем’єрному показі вистави у 2020 році (засл.артист України Едуард Брагіда, артисти Євген Бондар, Микола Лемешко, Катерина Ткачук), чудово вписалися нові виконавці (артисти Павло Дубовий, Олександр Манастирський, Наталія Рибенок) та разом склали суголосний зіграний ансамбль. Після завершення вистави глядачі, вражені натхненною грою артистів, бурхливими оплесками тричі викликали їх на поклон, стоячи дякували за яскраве сценічне дійство та подарований чудовий настрій.

Приєднуючись до глядацьких вітань, побажаємо наступним творчим роботам шевченківців прихильності чернігівського глядача, а шанувальників театрального мистецтва запрошуємо на наступні мистецькі заходи, що відбудуться в Чернігівському облмуздрамтеатрі ім. Т.Г.Шевченка протягом вересня-грудня поточного року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Раїса Міненко,
керівник літературно-драматургічної частини театру

Ще статті по темі

Back to top button