Культура

Чернігів має свій «Queen» (Фото)

Шалений концерт, що повністю зруйнував усі бар’єри, подарував своїм шанувальникам Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського. 1 червня 2017 року, відзначаючи день пам’яті свого засновника і багатолітнього керівника Любомира Боднарука, хор під орудою Івана Богданова продемонстрував: немає нічого неможливого для справжніх професіоналів і талановитих митців. Репертуар групи «Queen», який цього разу обрав хор, надто далекий від академічного співу, щоб навіть уявити собі такий концерт.

Від самого початку Іван Богданов дозволив глядачам усе, чого не можна у стриманій академічній атмосфері. Щоб переконати публіку, що це не жарти – по залу несподівано проїхав хлопчик на роликах, потім артистка хору на дитячому самокаті. Сам диригент керував сценічним дійством із глядацької зали і танцював під запальні композиції. А ще розучив із публікою фрагмент пісні і диригував усім загалом під час її виконання. Пролунали знайомі чудові композиції: «Hammer To Fall», «Scandal», «We Will Rock You», «Friends Will Be Friends», «Who Wants To Live Forever», «I Want To Break Free» та інші.  І звісно, знамениті  на весь світ «Bohemian Rhapsody», «We Are The Champions», «The Show Must Go On»!

Артисти хору були невпізнанні і, здається, самі для себе також стали відкриттям. Виконуючи драйвові композиції легендарних британців, пританцьовуючи, в джинсах, із блиском в очах – хто упізнав би в них розважених і серйозних академічних співаків! Вони виконували рокові композиції по-своєму, з притаманною академічним вокалістам повагою до текстів – і в цьому була своя чарівність.

«Queen» охопив увесь колектив – хор хлопчиків був надзвичайно гармонійним доповненням до дорослих співаків. Креативний режисер-постановник Дмитро Обєдніков зшивав концерт за допомогою яскравих ексцентричних персонажів, які несподівано вривалися нізвідки і так само щезали в нікуди. Але поки глядачі встигали задуматися «Що то було?», а на сцені вже розгорталося нове дійство – і знайома прекрасна композиція, і нове чудове виконання незабутніх хітів.

Кульмінацію приберегли насамкінець: директор колективу Ігор Найдьон, залишивши за лаштунками солідність і діловий костюм, вразив остаточно спортивним трико і старовинним величезним магнітофоном, а потім залишив сцену в червоній мантії і на велосипеді. Тож звідси висновок: у Чернігові можна побачити все! І зроблене на високому фаховому рівні, з гарним смаком і з любов’ю.

Текст – Віри Лобановської

Фоторепортаж – Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button